Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Recomand introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate.
-
Meniu
add remove Legume add removeFructe add removePanificatie add removeMezeluri add removeLactate add removeOferte Mixte add remove
- Despre Noi add remove
Cotlet de Miel
Reference:
- Write a review
Carnea de miel are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc. Este esentiala pentru intarirea sistemului osos si refacerea si cicatrizarea tesuturilor. Contine, de asemenea, un aminoacid esential rar intalnit la alte tipuri de care, care ofera organismului energie. Este bogata in numerosi nutrienti, printre care proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu. De asemenea, contine mangan, seleniu, cupru, acid folic si antioxidanti.
Carnea de miel are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc. Este esentiala pentru intarirea sistemului osos si refacerea si cicatrizarea tesuturilor. Contine, de asemenea, un aminoacid esential rar intalnit la alte tipuri de care, care ofera organismului energie. Este bogata in numerosi nutrienti, printre care proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu. De asemenea, contine mangan, seleniu, cupru, acid folic si antioxidanti.
Your comment is submitted
in the same category
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
In categoria "Cozonaci" sunt disponibile pentru comanda online mai mult de 20 produse. Cumpara online acum Cozonac cu cacao si rahat Boromir 400gr., Cozonac cu nuca Boromir 400gr., Cozonac cu ciocolata Boromir 450gr., Cozonac Primavara 1kg., Cozonac Vel Pitar de la Buni cu cacao si rahat 800 gr., Cozonac Boromir cu nuca si stafide 400 gr., Cozonac Boromir cu cacao si rahat 400 gr., Cozonac nuca si cacao VelPitar 500 gr. cutie, Cozonac cacao si rahat VelPitar 500 gr.
Pepenele galben are o mare capacitate de a ne racori si, de aceea, este ideal in anotimpul cald, pentru bauturi racoritoare. Pentru ca este compus din 90% apa si nu are foarte multe calorii, pepenele galben este aliatul siluetei.
Printre nutrientii pe care-i contine, putem evidentia vitaminele A si E, care ajuta persoanele care se confrunta cu pielea uscata. Tot pepenele galben actioneaza ca un laxativ, diuretic (ideal pentru a elimina toxinele din organism) si ajuta la neutralizarea aciditatii din organism.
Castravetele este una dintre cele mai indragite legume si nici nu este de mirare, de vreme ce are proprietati nutritive importante pentru organism si o multime de beneficii pentru sanatate.
Sarac in calorii, dar plin de vitamine si minerale, castravetele este un aliment excelent in orice anotimp si unul dintre putinele alimente care nu au contraindicatii.
Merele sunt pline de vitamina C, mai ales coaja lor, ce are un conţinut ridicat şi de fibre insolubile. Acest tip de fibre nu absorb apa şi ajută la tranzitul intestinal. Alături de fibrele insolubile, merele conţin şi fibre solubile, precum pectina. Aceşti nutrienţi ajută la prevenirea acumulării coloresterolului în vasele de sânge ce previne apariţia arterosclerozei şi a bolilor cardiace.
În zilele noastre morcovul este considerat o legumă gustoasă cu proprietăţi curative multiple, dar bine definite. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii.
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
Caisele fac parte din categoria fructelor care, din punctul meu de vedere, sunt într-un con de umbră. Și asta pentru că nu le găsim proaspete în tot timpul anului, ca pe mere. Și pentru că singura metodă de conservare o reprezintă gemurile si dulceţurile. Iată de ce este bine sa profităm din plin de caisele lunii iulie!
Caisele sunt bogate atât în vitamine (provitamina A, vitamina C, vitamina E dar si B3, B5, B6 si B9), minerale (cum ar fi fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor), cât și beta caroten și taninuri.
Două caise pe zi ne asigură 50% din doza zilnică recomandată de caroten. Deci sunt ideale aceasta perioadă de expunere la soare, favorizând obținerea unui bronz frumos.
Cartoful este subevaluat in termeni de beneficii nutritionale. Avand in vedere interesul crescut fata de alimentele cu un continut scazut de carbohidrati, cartoful a capatat, in mod nejustificat, o reputatie proasta, lasand pentru multe persoane impresia ca trebuie eliminat complet din dieta.
Carnea de vita este o sursa importanta de fier. De asemenea, are un continut bogat in vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, si de creatina benefica la dezvoltarea masei musculare si carnitine responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor. Carnea de vita are si vitamina E, un antioxidant important cu beneficii pentru piele sau sistemul vascular, denumita si vitamina tineretii si a fertilitatii.
Nutrienții găsiți în telemea (100 g) includ energie (98 kcal), carbohidrați (3,38 g), grăsimi (4,5 g), zahăr (2,6 g), proteine (11,12 g), vitamină A D (21 ug).
Unele oligoelemente găsite în telemea includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu și zinc.
Telemeaua de vaca se formează atunci când cazeina, o proteină din lapte, reacționează cu acidul și coagulează.
Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.