-
Meniu
add remove Legume add removeFructe add removePanificatie add removeMezeluri add removeLactate add removeOferte Mixte add remove
- Despre Noi add remove
File de Porc
Reference:
- Write a review
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
Your comment is submitted
in the same category
Zmeura este un fruct bogat în acid elagic, un compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, care inhibă creșterea celulelor canceroase și care oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.
Mai mult decât atât, uleiul din semințe de zmeură este un factor natural de protecție solară. Acesta conține cantități mari de compuși polifenolici cunoscuți pentru rolul lor anti-cancer. Zmeura conține antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina și acidul galic.
Brânza de vaci este un produs lactat ce nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a unui copil și a unui adult. Oferă corpului vitamine și minerale importante. Află despre beneficiile sale.
In categoria "Cozonaci" sunt disponibile pentru comanda online mai mult de 20 produse. Cumpara online acum Cozonac cu cacao si rahat Boromir 400gr., Cozonac cu nuca Boromir 400gr., Cozonac cu ciocolata Boromir 450gr., Cozonac Primavara 1kg., Cozonac Vel Pitar de la Buni cu cacao si rahat 800 gr., Cozonac Boromir cu nuca si stafide 400 gr., Cozonac Boromir cu cacao si rahat 400 gr., Cozonac nuca si cacao VelPitar 500 gr. cutie, Cozonac cacao si rahat VelPitar 500 gr.
Strugurii conțin antioxidanți și substanțe active care ajută în mod direct la detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor. Se consumă cu tot cu coajă și sâmburi și pot fi introduși în cure de detoxifiere, fie în formă de suc ori în stare pură. De asemenea, strugurii sunt bogați în apă, iar asta ajută la menținerea nivelului optim de hidratare și la un tranzit intestinal sănătos.
Citeşte întreaga ştire: Strugurii - top 20 de beneficii pentru sănătate
Conform studiilor, laptele contine noua nutrienti esentiali de pe urma carora sanatatea oamenilor are de castigat:
- Calciu: contribuie la dezvoltarea oaselor, dintilor si la mentinerea in limite normale a valorilor densitatii osoase;
- Proteine: reprezinta o sursa de energie si ajuta la repararea tesutului muscular;
- Potasiu: pastreaza tensiunea arteriale in limitele normale;
- Fosfor: ajuta la intarirea oaselor si la generarea energiei;
- Vitamina D: favorizeaza mentinerea sanatatii oaselor;
- Vitamina B12: cu rol important in formarea globulelor rosii si mentinerea sanatatii tesutului nervos;
- Vitmania A: sustine sistemul imunitar, sanatatea ochilor si a pielii;
- Riboflavine: transforma alimentele in energie;
- Niacina: metabolizeaza zaharurile in acizi grasi.
Strugurii albi sau strugurii de masă sunt printre cele mai populare și consumate fructe în dietele mediteraneene. Virtuțile lor culinare și terapeutice sunt cunoscute încă din antichitate, iar în secolul al XIX-lea au devenit celebre curele cu struguri, recomandate pentru tratarea gutei, a indigestiei și a arsurilor gastro-intestinale.
Carnea de miel are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc. Este esentiala pentru intarirea sistemului osos si refacerea si cicatrizarea tesuturilor. Contine, de asemenea, un aminoacid esential rar intalnit la alte tipuri de care, care ofera organismului energie. Este bogata in numerosi nutrienti, printre care proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu. De asemenea, contine mangan, seleniu, cupru, acid folic si antioxidanti.
Caşcavalul produs din lapte poate fi consideraţi de unii nutriţionişti un inamic al dietelor, însă dacă este de calitate şi consumat în cantităţi moderate poate veni în completarea dietelor
Pepenele galben are o mare capacitate de a ne racori si, de aceea, este ideal in anotimpul cald, pentru bauturi racoritoare. Pentru ca este compus din 90% apa si nu are foarte multe calorii, pepenele galben este aliatul siluetei.
Printre nutrientii pe care-i contine, putem evidentia vitaminele A si E, care ajuta persoanele care se confrunta cu pielea uscata. Tot pepenele galben actioneaza ca un laxativ, diuretic (ideal pentru a elimina toxinele din organism) si ajuta la neutralizarea aciditatii din organism.
Printre altele, beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea ce priveşte combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii mai spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, brinşite sau astm.
Există studii care arată că piersicile aduc un aport important şi de vitamina A, care ajută organismul să ţină departe formarea celulelor maligne în organe şi glande cu ţesut epitelial.
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
Apetisante, gustoase, sanatoase, dar in acelasi timp simpatice, vesele, prietenoase si bune de mancat oricand si oricum, rosiile sunt una din marile binefaceri ale verii. Sunt un izvor de sanatate, sunt foarte bogate in minerale si vitamine, la toate acestea adaugandu-se licopenul, care exista in rosii in cantitati apreciabile, si care este un antioxidant despre care s-a demonstrat ca previne maladiile canceroase.