Caisele fac parte din categoria fructelor care, din punctul meu de vedere, sunt într-un con de umbră. Și asta pentru că nu le găsim proaspete în tot timpul anului, ca pe mere. Și pentru că singura metodă de conservare o reprezintă gemurile si dulceţurile. Iată de ce este bine sa profităm din plin de caisele lunii iulie!
-
Meniu
add remove Legume add removeFructe add removePanificatie add removeMezeluri add removeLactate add removeOferte Mixte add remove
- Despre Noi add remove
Piept de Pui
Reference:
- Write a review
piept
in the same category
Carnea de vita este o sursa importanta de fier. De asemenea, are un continut bogat in vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, si de creatina benefica la dezvoltarea masei musculare si carnitine responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor. Carnea de vita are si vitamina E, un antioxidant important cu beneficii pentru piele sau sistemul vascular, denumita si vitamina tineretii si a fertilitatii.
Pepenele roșu conține o serie de substanțe nutritive, fiind bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie. Pepenele roșu este o sursă foarte bună de vitamina B6 și o sursă bună de vitamina B1, magneziu și potasiu. Cu un conținut de 6% zahăr și vitaminele A, B, E, K și C, pepenele verde mai conține tiamina, calciu, fier, fosfor, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu și magneziu. În plus, pepenii verzi conțin citrulină, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce un alt aminoacid (arginina).
Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii.
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
Laptele de oaie contine o cantitate mai mare de calciu decat cel de vaca.
In laptele de oaie se regasesc 193 mg calciu, pe cand in cel de vaca doar 125 mg.
Branza de oaie este un produs lactat bogat in proteine si grasimi sanatoase.
Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.
Depinde de tipul de caşcaval, însă acesta este un produs sărat. Parmezanul are aproape 75 de miligrame de sare, iar caşcavalul american are între 174-351 miligrame de sare. Un adult trebuie să consume în medie 180-500 de grame de sare, însă trebuie luată în considerare toată cantitatea de sare din toate produsele.
Apetisante, gustoase, sanatoase, dar in acelasi timp simpatice, vesele, prietenoase si bune de mancat oricand si oricum, rosiile sunt una din marile binefaceri ale verii. Sunt un izvor de sanatate, sunt foarte bogate in minerale si vitamine, la toate acestea adaugandu-se licopenul, care exista in rosii in cantitati apreciabile, si care este un antioxidant despre care s-a demonstrat ca previne maladiile canceroase.
Printed on rigid matt paper and smooth surface.
Caisele fac parte din categoria fructelor care, din punctul meu de vedere, sunt într-un con de umbră. Și asta pentru că nu le găsim proaspete în tot timpul anului, ca pe mere. Și pentru că singura metodă de conservare o reprezintă gemurile si dulceţurile. Iată de ce este bine sa profităm din plin de caisele lunii iulie!
Caisele sunt bogate atât în vitamine (provitamina A, vitamina C, vitamina E dar si B3, B5, B6 si B9), minerale (cum ar fi fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor), cât și beta caroten și taninuri.
Două caise pe zi ne asigură 50% din doza zilnică recomandată de caroten. Deci sunt ideale aceasta perioadă de expunere la soare, favorizând obținerea unui bronz frumos.
În zilele noastre morcovul este considerat o legumă gustoasă cu proprietăţi curative multiple, dar bine definite. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii.
Merele sunt pline de vitamina C, mai ales coaja lor, ce are un conţinut ridicat şi de fibre insolubile. Acest tip de fibre nu absorb apa şi ajută la tranzitul intestinal. Alături de fibrele insolubile, merele conţin şi fibre solubile, precum pectina. Aceşti nutrienţi ajută la prevenirea acumulării coloresterolului în vasele de sânge ce previne apariţia arterosclerozei şi a bolilor cardiace.