Cascavalul contine multe substante nutritive, inclusiv vitamine cum ar fi: vitamina C, vitamina B6, vitamina B12, vitamina A, vitamina D, vitamina E si vitamina K.
Alte vitamine, precum - tiamina si riboflavina - se gasesc in diferite tipuri de cascaval.
Adaugandu-l in regimul tau alimentar, vei asigura organismului anumite minerale vitale, cum ar fi: calciu, sodiu, zinc, fosfor, potasiu si fier.
Lactate
Lapte si produse pe baza de lapte
There are 8 products.
Caşcavalul produs din lapte poate fi consideraţi de unii nutriţionişti un inamic al dietelor, însă dacă este de calitate şi consumat în cantităţi moderate poate veni în completarea dietelor
Depinde de tipul de caşcaval, însă acesta este un produs sărat. Parmezanul are aproape 75 de miligrame de sare, iar caşcavalul american are între 174-351 miligrame de sare. Un adult trebuie să consume în medie 180-500 de grame de sare, însă trebuie luată în considerare toată cantitatea de sare din toate produsele.
Laptele de oaie contine o cantitate mai mare de calciu decat cel de vaca.
In laptele de oaie se regasesc 193 mg calciu, pe cand in cel de vaca doar 125 mg.
Branza de oaie este un produs lactat bogat in proteine si grasimi sanatoase.
Brânza de vaci este un produs lactat ce nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a unui copil și a unui adult. Oferă corpului vitamine și minerale importante. Află despre beneficiile sale.
Conform studiilor, laptele contine noua nutrienti esentiali de pe urma carora sanatatea oamenilor are de castigat:
- Calciu: contribuie la dezvoltarea oaselor, dintilor si la mentinerea in limite normale a valorilor densitatii osoase;
- Proteine: reprezinta o sursa de energie si ajuta la repararea tesutului muscular;
- Potasiu: pastreaza tensiunea arteriale in limitele normale;
- Fosfor: ajuta la intarirea oaselor si la generarea energiei;
- Vitamina D: favorizeaza mentinerea sanatatii oaselor;
- Vitamina B12: cu rol important in formarea globulelor rosii si mentinerea sanatatii tesutului nervos;
- Vitmania A: sustine sistemul imunitar, sanatatea ochilor si a pielii;
- Riboflavine: transforma alimentele in energie;
- Niacina: metabolizeaza zaharurile in acizi grasi.
Conform studiilor, laptele contine noua nutrienti esentiali de pe urma carora sanatatea oamenilor are de castigat:
- Calciu: contribuie la dezvoltarea oaselor, dintilor si la mentinerea in limite normale a valorilor densitatii osoase;
- Proteine: reprezinta o sursa de energie si ajuta la repararea tesutului muscular;
Nutrienții găsiți în telemea (100 g) includ energie (98 kcal), carbohidrați (3,38 g), grăsimi (4,5 g), zahăr (2,6 g), proteine (11,12 g), vitamină A D (21 ug).
Unele oligoelemente găsite în telemea includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu și zinc.
Telemeaua de vaca se formează atunci când cazeina, o proteină din lapte, reacționează cu acidul și coagulează.