Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.
-
Meniu
add remove Legume add removeFructe add removePanificatie add removeMezeluri add removeLactate add removeOferte Mixte add remove
- Despre Noi add remove
Mere
Reference:
- Write a review
Merele sunt pline de vitamina C, mai ales coaja lor, ce are un conţinut ridicat şi de fibre insolubile. Acest tip de fibre nu absorb apa şi ajută la tranzitul intestinal. Alături de fibrele insolubile, merele conţin şi fibre solubile, precum pectina. Aceşti nutrienţi ajută la prevenirea acumulării coloresterolului în vasele de sânge ce previne apariţia arterosclerozei şi a bolilor cardiace.
Merele sunt pline de vitamina C, mai ales coaja lor, ce are un conţinut ridicat şi de fibre insolubile. Acest tip de fibre nu absorb apa şi ajută la tranzitul intestinal. Alături de fibrele insolubile, merele conţin şi fibre solubile, precum pectina. Aceşti nutrienţi ajută la prevenirea acumulării coloresterolului în vasele de sânge ce previne apariţia arterosclerozei şi a bolilor cardiace.
Your comment is submitted
in the same category
S-a dovedit că aceasta are proprietăţi de scădere a colesterolului, de combatere a afecţiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei, de reducere a riscului de obezitate.
Tot leguma vedetă în mediul rural te scapă de constipaţie, hipertensiune, diabet de tip II şi scade considerabil riscul de apariţie a cancerului.
Cartoful este subevaluat in termeni de beneficii nutritionale. Avand in vedere interesul crescut fata de alimentele cu un continut scazut de carbohidrati, cartoful a capatat, in mod nejustificat, o reputatie proasta, lasand pentru multe persoane impresia ca trebuie eliminat complet din dieta.
Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii.
Pepenele galben are o mare capacitate de a ne racori si, de aceea, este ideal in anotimpul cald, pentru bauturi racoritoare. Pentru ca este compus din 90% apa si nu are foarte multe calorii, pepenele galben este aliatul siluetei.
Printre nutrientii pe care-i contine, putem evidentia vitaminele A si E, care ajuta persoanele care se confrunta cu pielea uscata. Tot pepenele galben actioneaza ca un laxativ, diuretic (ideal pentru a elimina toxinele din organism) si ajuta la neutralizarea aciditatii din organism.
Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Recomand introducerea ardeiului în dieta pacienţilor ce vor să scadă în greutate.
Brânza de vaci este un produs lactat ce nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a unui copil și a unui adult. Oferă corpului vitamine și minerale importante. Află despre beneficiile sale.
Caisele fac parte din categoria fructelor care, din punctul meu de vedere, sunt într-un con de umbră. Și asta pentru că nu le găsim proaspete în tot timpul anului, ca pe mere. Și pentru că singura metodă de conservare o reprezintă gemurile si dulceţurile. Iată de ce este bine sa profităm din plin de caisele lunii iulie!
paine neagra 400 gr
Carnea de miel are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc. Este esentiala pentru intarirea sistemului osos si refacerea si cicatrizarea tesuturilor. Contine, de asemenea, un aminoacid esential rar intalnit la alte tipuri de care, care ofera organismului energie. Este bogata in numerosi nutrienti, printre care proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu. De asemenea, contine mangan, seleniu, cupru, acid folic si antioxidanti.
Laptele de oaie contine o cantitate mai mare de calciu decat cel de vaca.
In laptele de oaie se regasesc 193 mg calciu, pe cand in cel de vaca doar 125 mg.
Branza de oaie este un produs lactat bogat in proteine si grasimi sanatoase.
Depinde de tipul de caşcaval, însă acesta este un produs sărat. Parmezanul are aproape 75 de miligrame de sare, iar caşcavalul american are între 174-351 miligrame de sare. Un adult trebuie să consume în medie 180-500 de grame de sare, însă trebuie luată în considerare toată cantitatea de sare din toate produsele.
Conform studiilor, laptele contine noua nutrienti esentiali de pe urma carora sanatatea oamenilor are de castigat:
- Calciu: contribuie la dezvoltarea oaselor, dintilor si la mentinerea in limite normale a valorilor densitatii osoase;
- Proteine: reprezinta o sursa de energie si ajuta la repararea tesutului muscular;
- Potasiu: pastreaza tensiunea arteriale in limitele normale;
- Fosfor: ajuta la intarirea oaselor si la generarea energiei;
- Vitamina D: favorizeaza mentinerea sanatatii oaselor;
- Vitamina B12: cu rol important in formarea globulelor rosii si mentinerea sanatatii tesutului nervos;
- Vitmania A: sustine sistemul imunitar, sanatatea ochilor si a pielii;
- Riboflavine: transforma alimentele in energie;
- Niacina: metabolizeaza zaharurile in acizi grasi.
In categoria "Cozonaci" sunt disponibile pentru comanda online mai mult de 20 produse. Cumpara online acum Cozonac cu cacao si rahat Boromir 400gr., Cozonac cu nuca Boromir 400gr., Cozonac cu ciocolata Boromir 450gr., Cozonac Primavara 1kg., Cozonac Vel Pitar de la Buni cu cacao si rahat 800 gr., Cozonac Boromir cu nuca si stafide 400 gr., Cozonac Boromir cu cacao si rahat 400 gr., Cozonac nuca si cacao VelPitar 500 gr. cutie, Cozonac cacao si rahat VelPitar 500 gr.