În zilele noastre morcovul este considerat o legumă gustoasă cu proprietăţi curative multiple, dar bine definite. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii.
-
Meniu
add remove Legume add removeFructe add removePanificatie add removeMezeluri add removeLactate add removeOferte Mixte add remove
- Despre Noi add remove
Struguri Albi
Reference:
- Write a review
Strugurii albi sau strugurii de masă sunt printre cele mai populare și consumate fructe în dietele mediteraneene. Virtuțile lor culinare și terapeutice sunt cunoscute încă din antichitate, iar în secolul al XIX-lea au devenit celebre curele cu struguri, recomandate pentru tratarea gutei, a indigestiei și a arsurilor gastro-intestinale.
Strugurii albi sau strugurii de masă sunt printre cele mai populare și consumate fructe în dietele mediteraneene. Virtuțile lor culinare și terapeutice sunt cunoscute încă din antichitate, iar în secolul al XIX-lea au devenit celebre curele cu struguri, recomandate pentru tratarea gutei, a indigestiei și a arsurilor gastro-intestinale.
Your comment is submitted
in the same category
Depinde de tipul de caşcaval, însă acesta este un produs sărat. Parmezanul are aproape 75 de miligrame de sare, iar caşcavalul american are între 174-351 miligrame de sare. Un adult trebuie să consume în medie 180-500 de grame de sare, însă trebuie luată în considerare toată cantitatea de sare din toate produsele.
Cartoful este subevaluat in termeni de beneficii nutritionale. Avand in vedere interesul crescut fata de alimentele cu un continut scazut de carbohidrati, cartoful a capatat, in mod nejustificat, o reputatie proasta, lasand pentru multe persoane impresia ca trebuie eliminat complet din dieta.
Carnea de miel are valori nutritionale mari, fiind o sursa usor asimilabila de fier si zinc. Este esentiala pentru intarirea sistemului osos si refacerea si cicatrizarea tesuturilor. Contine, de asemenea, un aminoacid esential rar intalnit la alte tipuri de care, care ofera organismului energie. Este bogata in numerosi nutrienti, printre care proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu. De asemenea, contine mangan, seleniu, cupru, acid folic si antioxidanti.
Zmeura este un fruct bogat în acid elagic, un compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, care inhibă creșterea celulelor canceroase și care oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.
Mai mult decât atât, uleiul din semințe de zmeură este un factor natural de protecție solară. Acesta conține cantități mari de compuși polifenolici cunoscuți pentru rolul lor anti-cancer. Zmeura conține antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina și acidul galic.
Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.
Printed on rigid matt paper and smooth surface.
Printre altele, beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea ce priveşte combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii mai spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, brinşite sau astm.
Există studii care arată că piersicile aduc un aport important şi de vitamina A, care ajută organismul să ţină departe formarea celulelor maligne în organe şi glande cu ţesut epitelial.
Pepenele roșu conține o serie de substanțe nutritive, fiind bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie. Pepenele roșu este o sursă foarte bună de vitamina B6 și o sursă bună de vitamina B1, magneziu și potasiu. Cu un conținut de 6% zahăr și vitaminele A, B, E, K și C, pepenele verde mai conține tiamina, calciu, fier, fosfor, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu și magneziu. În plus, pepenii verzi conțin citrulină, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce un alt aminoacid (arginina).
Apetisante, gustoase, sanatoase, dar in acelasi timp simpatice, vesele, prietenoase si bune de mancat oricand si oricum, rosiile sunt una din marile binefaceri ale verii. Sunt un izvor de sanatate, sunt foarte bogate in minerale si vitamine, la toate acestea adaugandu-se licopenul, care exista in rosii in cantitati apreciabile, si care este un antioxidant despre care s-a demonstrat ca previne maladiile canceroase.
Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii.
Proprietatile antioxidante ale capsunilor previn aparitia cataractei, iar compozitia mare de vitamine protejeaza impotriva radiatiilor solare si imbunatateste corneea si retina. Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Stockholm, vitamina C in doze exagerate ar putea creste riscul dezvoltarii cataractei in cazul femeilor peste 65 de ani, dar numai daca sunt preluate din suplimente si nu din fructe sau legume.
Ridichile sunt surse excelente de vitamina C, dar şi legume cu foarte puţine calorii, care pot fi consumate fără griji în curele de slăbire.
Cu gustul lor înţepător, se potrivesc de minune într-o salată lejeră de primăvară, dar şi alături de o felie cu brânză dietetică.
Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. Aceasta are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne ,,grea’’ , cu metabolizare lentă. De asemenea, este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.