MODEL MOBLIĂ MAGAZIN

  •   Nume Proiect :

    Magazin Mobilă

  •   Creat de :

    Emarketsolutions

  •   Domeniu :

    Mobilă

  •   Limbaje Folosite:

    PHP / MySQL / HTML5

Detalii Proiect:

Primii pași

Pentru antreprenorii români, ideea de a își deschide un magazin online a devenit din ce în ce mai tentantă în condițiile în care România a cunoscut în 2018 cea mai mare rată de creștere a pieței de comerț electronic din întreaga regiune a Europei Centrale și de Est și anume 40%. In 2019, 23% dintre romani au comandat produse online in valoare de 4,3 miliarde de euro, adica aproximativ 12 milioane de euro comenzi zilnice. Odată luată decizia de a investi într-un magazin online, antreprenorul se lovește însă de informația puțină și foarte dezorganizată pe care o poate găsi pe această tema și care trece de la lucruri legate de platforma e-commerce și marketing online până la diverse reglementări legislative și avize. În dorința de a veni în ajutorul antreprenorilor și viitorilor antreprenori e-commerce și de a crește împreună această piață, echipa ContentSpeed a pus cap la cap informațiile și pașii de care ai nevoie pentru ca tu să ai un început cât mai ușor în comerțul online și să te poți concentra pe afacerea ta și clienții tăi în loc să ai grija detaliilor juridice și de procedură.
Dacă te gândești la cum să faci un magazin online, înseamnă că știi deja ce vrei să vinzi și poate ai și un plan de afaceri bine conturat. Aici vei descoperi un ghid complet pentru creare magazin online la cheie, însă înainte de toate suntem sinceri cu ține și îți spunem de acum că cel mai important este să știi ce vrei să faci și ce îți dorești de la afacerea ta. Altfel, ideea ta de business se transformă rapid într-un magazin virtual complet, în maxim o lună. Îți explicăm mai jos cum. Până atunci, însă, ai un ghid care îți va prezența tot ce ai nevoie pentru a deschide un magazin online , înainte să plătești pentru crearea magazinului virtual propriu-zis.

Un concept de afacere
Conceptul este ADN-ul afacerii tale, cel care da naștere business-ului în sine și ajută la creșterea unui brand de succes. Cu siguranță, ideea de afaceri va porni de la o pasiune, ceva care îți place sau o decizie luată în urmă unei analize de piață.Te poți diferenția prin specificul produselor, printr-un concept care nu mai există sau prin nișă. Când ne gândim la creare de magazin online pentru piese de mobilier nu ne limităm la vânzare de produse livrate prin curier,ne referim mai mult la un showroom virtual care prezintă în detaliu specificațiile produsului ce efecte care fac vizitatorul să se simtă aproape că într-un showroom fizic.

Bugetul
Este important să estimezi cheltuielile atât cu realizarea magazinului online, cât și cu achiziția de stocuri, pozele de produs , promovare și plata angajaților.Dacă ne referim doar la costul magazinului online, acesta variază în funcție de platforma aleasă, funcționalități necesare, personalizări dorite. Prețul unui magazin online la cheie, adică complet, având soft de gestiune stocuri, comenzi și livrări inclus, începe aproximativ de la 1.500 euro și poate crește la peste 10.000 de euro.Poți aplică pentru obținerea de fonduri nerambursabile pentru digitalizare, care acoperă crearea de magazin online. Ce conține un magazin online la cheie
Unul din factorii importanți este sediu social deoarece este nevoie de el pentru înființarea și înregistrarea firmei pentru magazinul online. Prețul este, într-adevăr, important, însă mai mult decât atât este esențial ca oferta primită să acopere ceea ce tu ai nevoie în magazinul online și pentru a crea imaginea dorită.Crearea magazinului online nu implică doar structura propriu-zisă, design și listarea produselor, ci și un soft de gestiune care te ajută să gestionezi eficient întreg fluxul de vânzare și afacerea în sine, dar și să vezi rapoarte pe baza cărora să iei decizii corecte pentru magazinul tău online.

Este necesară înființarea unei firme pentru un magazin online?
Da, este răspunsul pe scurt. Că persoană fizică nu poți înființa o firma cu cod CAEN de magazin online. Prin urmare, trebuie să decizi sub ce formă înființezi firma: SRL, SRL-D sau PFA, pentru a face comerț electronic.Printre altele, legea te obligă să publici pe magazinul tău online datele de înregistrare a firmei la Registrul Comerțului. Codul CAEN pentru magazin online este 4791 – Comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Însă, acest cod CAEN nu include vânzarea cu amănuntul a autovehiculelor sau a motocicletelor, a pieselor sau a accesoriilor pentru acestea.Foarte important! Dacă activitatea principala a societății este comerțul online, deci dacă înființezi firma în mod special pentru magazin online, atunci codul CAEN 4791 trebuie prevăzut în actul costitutiv al societății la obiectul principal de activitate.De altfel, există și o lege a comerțului electronic, Legea 365/2002, care definește comerțul electronic că modalitate de vânzare, cumpărare sau schimb de produse, servicii sau informații prin intermediul rețelelor de calculatoare. Deschiderea unui magazin online, pas cu pas
Acum că știi totul despre înființarea juridică a unui magazin online, este momentul să cunoști pașii pentru crearea magazinului virtual, de la nume la integrare procesator de plăti, curier și softde gestiune stocuri și comenzi. Alegerea numelui și achiziționarea domeniului
Un nume de rezonanță, ușor de reținut și de indexat în Google face parte din retetea pentru un business de succes în online.Este recomandat un domeniu cu nume legat, fără cratimă, cum ar fi nume.ro sau nume.com. De asemenea, trebuie să te asiguri că numele și domeniul ales nu mai există pe piață pe care îți vei lansa afacerea online.

Identificarea unei platforme pentru creare magazin online

O platforma eCommerce este fundația magazinului tău online. Acolo se vor regăși produsele pe care le vei vinde, procesator de plăti, clienți, comenzi, curieri, soft de gestiune stocuri și comenzi, tool-uri de marketing și toate informațiile necesare care conving clienții să cumpere, simplifică procesul de cumpărare și îți cresc afacerea.Urmează personalizarea design-ului magazinului virtual.Dacă nu produce chiar firma ta produsele pe care urmează să le comercializezi, trebuie să îți alegi cu grijă furnizorii. Încrederea clienților trebuie câștigată încă de la început, prin calitatea produselor vândute.Foarte important este să te decizi cu ce firme de curierat vrei să lucrezi pentru a trimite comenzile către clienți, indiferent unde se află. Vinde ORICE piese de mobilier clienților tăi. Vinde non-stop și câștigă nelimitat cu magazinul tău online complet.